Kft. alapítás feltételei

Kinek megfelelő a Kft vállalkozás forma?

A KFT jelentése: Korlátolt Felelősségű Társaság. Mint ahogy a nevéből is következik, a tagok korlátozott vagyoni felelősségével működik. A Kft. tagjainak felelőssége csak az általuk vállalt vagyonuk / törzsbetétük erejéig terjed, ezért jó ezt a vállalkozás formát választani!

Kft alapítása jellemzően a nagyobb beruházást igénylő és magasabb forgalommal működő vállalkozásoknál célszerű. Jellemzően, aki Kft-t alapít Áfá-s vállalkozást indít, de a Kft is lehet alanyi mentes, vagyis Áfa mentes.

KFT alapítás

A KFT ALAPÍTÁST TELJESKÖRŰ ÜGYINTÉZÉSSEL BIZTOSÍTJUK:

KFT. ALAPÍTÁS

Csak Kft alapítás megrendelése esetén.

JÜB díj: 1.670,- Ft/fő
Tulajdoni lap ellenőrzés: 3.600,- Ft/ingatlan

30.000,- Ft (nincs Áfa)

KFT ALAPÍTÁS PROFIN!

Ha a könyvelését is megrendeli, akkor adótanácsadást is biztosítunk induló vállalkozásának.

 

A LEGJOBB VÁLASZTÁS!

KFT. CÉGMÓDOSÍTÁS

+ illeték költségek

Székhely, cégnév, egyéb módosításkor

 

50.000,- Ft (nincs Áfa)

A feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, minden vállalkozás egyedi árajánlatot kap!

KFT alapítás törzstőke:

Kft-t törvényben meghatározott minimum összegű (minimum 3 millió forintos) törzstőkével lehet alapítani, és a tagok kötelezettsége a társasággal szemben a törzstőke erejéig a törzsbetétek megoszlása szerint terjed ki a társasági szerződésben lehet esetleg megállapított egyéb vagyoni hozzájárulás és lehet nem pénzbeli hozzájárulás (apport) is. A társaság kötelezettségeiért – törvényben meghatározott kivétellel – a tag nem felel. A tőkét nem csak egy bankszámlára történő megfizetéssel lehet igazolni a bejegyzéskor, hanem a cég saját házipénztárába történő befizetés is lehetséges, amelyet az ügyvezető nyilatkozata igazol. 

Fontos megemlíteni a kft alapítása bizonyos szabályok mellett akár egyetlen fillér nélkül is megoldható, így nem kell azonnal befizetni a 3millió Ft-ot. A törzstőke összege nem lehet kevesebb, 3 millió forintnál, azonban van más megoldás is, hiszen nem csak pénzbeli betétből áll a törzstőke, további tőkékkel is biztosítható az alábbi módon.

Ha valamelyik tag a pénzbeli betétjének 50%-ánál kevesebb összeget bocsát rendelkezésre, a társaság a teljes törzstőkét a bejegyzési kérelem benyújtásától számított 1 éven belül köteles rendezni. Ha legalább a törzstőke összegének fele megvan akkor, a fennmaradó összeg befizetésére akár 1 évnél hosszabb határidő is megadható.

KFT alapítás menete:

Az alapításkor a tagoknak el kell dönteni a törzsbetétjeik nagyságát, ami nem feltétlenül, tükrözi a szavazati aranyokat, a társasági szerződésben meg lehet határozni a törzsbetétektől eltérő szavazati arányokat. A minimum törzsbetét 100 ezer forint lehet.

A döntésekhez mindig minimum 51%-os többség kell ezért figyelni kell, ha a szavazati arányok eltérnek a törzsbetétektől.

A következő kérdés, hogy ki lesz az ügyvezető. Az ügyvezető lehet tag, de lehet külsős személy is. A feladatát elláthatja munkaviszonyban és megbízási jogviszonyban is.

A cégnév kiválasztása következik. A cégbíróság elvárása, hogy jól megkülönböztethető legyen a már létező, bejegyzett társaságoktól.

Székhely, telephely meghatározása következik. A székhely lehet valamely tag lakóhelye, ebben az esetben a tulajdonostól székhely hozzájáruló nyilatkozat kell vagy lehet székhelyszolgáltatót is igénybe venni.

Tevékenységi kör: 1 fő tevekénységet kell megjelölni, de ezen túl érdemes már az induláskor az összes szóba jöhető tevékenységet is felvenni amit elképzelhetően a jövőben végezni fog a vállalkozás, így nem kell utólag módisítani a társasági szerződést, ha új tevékenységet szeretnének felvenni. TEÁOR számok kiválasztása. Ahhoz hogy a Kft egy adott tevékenységet végezhessen, legalább egy embernek lennie kell a cégben, aki rendelkezik a tevékenységhez megfelelő végzettséggel.

Az egyszerűsített eljárásban indított cégalapítás max. 3 napot vehet igénybe.

Foglaljon időpontot egy ingyenes konzultációra, hogy megbeszélhessük az első lépéseket a KFT alapításhoz!

Van a vállalkozásának székhelye?

A Kft alapításához a cégvezető és a tagok részéről szükséges okmányok:

  • Személyazonosító igazolvány
  • Lakcímkártya
  • Adókártya
  • 30 napnál nem régebbi ingatlan tulajdoni lap a cég székhelyének választott ingatlanról (plusz a tulajdonosok és haszonélvezők részéről egy kitöltött székhelyhasználati hozzájáruló nyilatkozat)

Egyszemélyes Kft alapítás feltételei 2022:

Egyszemélyes Kft: Korlátolt Felelősségű Társaság egy személy által is alapítható. A cég vezetését elláthatja az egyedüli tag, vagy egy kívülálló személy is.

A minimális törzstőke mértéke szintén három millió forint, de itt kedvező enyhítés és nagy előnye az egyszemélyes Kft-nek, hogy alapításakor elég csak 300.000 Ft-tal megalapítani a vállalkozást. Mint olyan, az Egyszemélyes Kft-re is igaz, hogy a tag felelőssége csak az általa vállalt vagyon / törzsbetét erejéig terjed. A Kft a tag-tól elkülönülő vagyonnal rendelkezik.

A vállalkozás elindításakor a társasági szerződés helyett alapító okirat készítése szükséges.

Kft alapítás költségei 2022 – fenntartás költségei:

A Kft alapításához kapcsolódó áraink az oldal tetején olvashatók. Mindent egyben megrendelve a cégalapításnak nincs költsége, erre érdemes felfigyelni. A vállalkozásnak szükség lesz még egy céges bankszámlára, ennek a díja forgalomtól függően és Bankonként eltérő mértékű. A fenntartással kapcsolatban, ha pedig székhelyszolgáltatóval köt szerződést, annak évi kb. 50-60 ezer forintos költsége is lehet, eközben ügyvéd közreműködésére, ügyvédi iroda segítségére szükség lesz, azt nem lehet kikerülni. A könyvelés is havi költséget fog jelenteni, de ennek mértéke is a forgalom függvénye. Könyvelő kollégánk a szerződés megkötésekor minden részlet átbeszélése után pontos árajánlatot fog adni, a feleknek kérdésekkel kapcsolatban rendelkezésre áll.

Milyen feltételei vannak a Kft alapításának?

Kft-t alapíthat minden nagykorú és cselekvőképes természetes személy. Kft-t akár magánszemély vagy jogi személy is alapíthat. Egy vagy több alapító tagra van szükség, törzstőkére (készpénz vagy tárgyi hozzájárulás, azaz apport formájában), valamint a tagok minimum 100.000 forint értékű törzsbetéteire. Kft esetén kell társasági szerződés, amelyet ügyvédnek kell jegyezni és szükség lesz induló tőkére, székhelyre és ügyvezetőre is.

Mennyibe kerül Korlátolt Felelősségű Társaságot alapítani? Milyen iratok (személyi igazolvány, lakcímkártya, stb.), dokumentumok kellenek az alapításhoz első körben, miket kell a könyvelők rendelkezésére bocsátani? Kötelező könyvvizsgálót alkalmazni a működtetés alatt? Gyors, egyszerű elektronikus eljárás során is rendezni lehet az ügyintézést vagy kell, hogy személyesen találkozzunk? Egyéni vállalkozó vagy például betéti társaság tagjai lehetnek tagjai Kft-nek is? Mind együttesen felelnek a Kft-ért? Melyek a legfontosabb tudnivalók?

Általában ezek a kérdések merülnek fel elsők között az alapítás előtt. Előre tájékozódhat velünk, weboldalunk alapján is, illetve az igényeknek megfelelően személyre szabott tájékoztatást nyújtunk ügyfeleink részére!