Könyvelés – adóügyintézés nélkülözhetetlen a vállalkozás működéséhez

Könyvelünk Egyéni vállalkozásoknak és 2 milliárd éves forgalmú cégnek is.

Könyvelés Minden Adózás Formára, Egyéni Vállalkozó, Bt. Kft. ZRT…

A könyvelés nélkülözhetetlen része a vállalkozásnak. A számlák könyvelése, beszámolók készítése, bevallások leadása – a határidők precíz betartása nem csak rengeteg időt és figyelmet, de komoly szakértelmet is kíván a könyvelőtől. A Nyugodt Adózás Bt. garantálja a nyugalmat a könyvelésében, az aktuális jogszabályok folyamatos figyelésével és a határidők betartásával.

Ha minket vállaszt a könyvelő cégének, akkor egy gonddal kevesebb fogja terhelni vállalkozását, valamint időt és pénzt fog megspórólni.

Hol vállal a cég könyvelést?

A cég irodái Gyömrőn és Veresegyházán találhatóak, de az internetes ügyintézésnek köszönhetően, Magyarországról bárhonnan elfogadunk megbízásokat.

könyvelés

ONLINE KÖNYVELÉS – NEM SZÁMÍT A TÁVOLSÁG!

Kattintson a gombra és ismerje meg a modern könyvelés előnyeit!

egyéni vállalkozó

Egyéni Vállalkozó – KATA adózás

Egyéni Vállalkozás Indítása nagyon népszerű vállalkozási forma. Praktikus, mert kicsi a vállalkozás fenntartási költsége, 1M értékben lehet havonta számlát kiállítani. A katás vállalkozás alanyi mentes, vagyis a számlák Áfa mentesek. Sok kicsi vállalkozásnál a versenyképesség szempontjából nagy előny az Áfa mentes számla pl. fodrászoknál, körmösöknél, fotósoknál, szerelőknél… leginkább a szolgáltató szektorban. Főállás mellett is alkalmazható vállalkozás forma, ebben az esetben még kevesebb a havi járulék költség. Az egyéni vállalkozás indításához a vállalkozó engedély kiváltására van szükség. A vállalkozás szakirányú végzettséghez kötött.

cégformák

Vállalkozás indítás, Kft. könyvelés

A Kft-ben a tag felelőssége korlátolt és az adózása az egyik legkedvezőbb. A korlátolt felelősség azt jelenti,hogy a tag csak a törzsbetétje összegéig felel. A cég saját vagyonával felel a felmerülő  pénzügyi problémáiért.
A kft alapítása csak ügyvéd közreműködésével lehetséges ellentétben az egyéni vállalkozással, mindenképp szükség van könyvelőre is. Kft. alapításához Min. 3 M Ft. tőrzstőke befizetésre van szükség. A vagyoni hozzájárulás lehet pénzbeli és nem pénzbeli is vagy más néven apport. Lehetőleg alapítás előtt konzultáljon a könyvelővel így már konkrét adózási elképzeléssel mehet az ügyvédhez az alapításkor.

A sikeres vállalkozás egyik legfőbb titka, hogy jó szakemberekkel – szolgáltatókkal (könyvelő) építi fel cégét!

könyvelő iroda

Nehéz megtalálni a megfelelő szakembert – könyvelőt?

Kell egy jó könyvelő iroda

sikeres vállalkozás

Van megoldás, legyen velünk cége sikeres

Élvezze a nyugodt adózás örömét

könyvelő cég

Levesszük a könyvelés – adózás, bérszámfejtés terhét a válláról

Így több ideje marad cégére

Vegye fel velünk a kapcsolatot, nézzük meg milyen könyvelés feladatokban tudunk segíteni!

KÜLDJÖN ÜZENETET!

Kérjen írásban árajánlatot, vagykérje kollégánk visszahívását.
Találkozzunk személyesen Budapesten, vagy Gyömrőn
!

Könyvelőiroda, hogy a számlák – bizonylatok rendben legyenek,
Ön pedig nyugodtan aludjon!

 • 06 70 612 2303

  Könyveléssel kapcsolatosan érdemes tudnia egy kezdő vállalkozónak:

  Mi az adó?

  Az adó olyan egyszeri, vagy folyamatos (ismétlődő) pénzügyi kötelezettség, amelyet az állam, vagy más közjogi testület (például önkormányzat) közfeladatok ellátásához szükséges bevételek megszerzése céljából törvényben állapít meg, és általában külön eseti ellenszolgáltatás nélkül követelhet mindenkitől, akire a közteherviselésről szóló törvényben rögzített feltételek érvényesek. Az adó ügyei intézéséhez könyvelőre van szükség.

  A könyvelés nélkülözhetetlen ha sok a számla!

  Bérszámfejtés

  A bérszámfejtés – bér jellegű költségek kiszámolása – adminisztrációja minden vállalkozás fontos része. Szakmailag felkészült bérszámfejtő kollégáink segítik a munkáltatót, leveszik a válláról a terheket, hogy Ő a vállalkozásra tudjon koncentrálni. Bérszámfejtő kollégáink elvégzik a cafetéria, vagy más béren kívűli juttatások ügyintézését is. A Nyugodt Adózás Bt. bérszámfejtő szolgáltatásának köszönhetően időben beadásra kerülnek a törvényileg előírt iratok bér és adóbevallások, ezért nem kell majd bírságot – pótlékot fizetnie.Legyen az Ön vállalkozása 10, vagy több száz fővel rendelkező, a bérszámfejtést ugyan olyan maximális minőségben elvégezzük.

  Mit tartalmaz a bérszámfejtés?

  • adatkezelési megbízhatóság

  • költséghatékonyság

  • magas szintű szakmai tudás

  • felelősségbiztosítással rendelkezünk

  • a munkavállalók be és kiléptetése

  • bérlisták elkészítése

  • járulékbevallások készítése és elküldése a NAV felé

  • jövedelem igazolás kiadása a SZJA bevalláshoz

  • járulékbevallások készítése és elküldése a NAV felé

  • szabadság nyilvántartás kezelése

  • pontos bérszámfejtési adatok

  • nyugalmat, olyan bérszámfejtő kollégákat, akik tudják mit akar a cégvezető

  Miért jó a bérszámfejtés kiszervezés?

  Egy vállalkozás vezetője a bérszámfejtés kiszervezésével időt takarít meg és ezért tud az amúgy sem kevés, vállalkozással kapcsolatos cégvezetési feladattal foglalkozni. Cégünk neve egyben jelmondatunk is, ami sokat elárul rólunk. Nyugalmat biztosítunk ügyfeleinknek mind a könyvelésben, mind a bérszámfejtésben… Képzett kollégáink hatékonyan végzik a munkájukat a jogszabályokat betartva. A bér és adó jogszabályok folyamatosan változnak, ezért kollégáinknak is elengedhetetlen a rendszeres képzés, ezt mindig előtérbe helyezzük. Naprakész ismeretekkel rendelkezünk, így a számviteli standardnek megfelelő elvek alapján állítjuk ki a kimutatások és összesítések sokaságát működő vállalkozásának, az üzleti év bármely szakaszában, igény szerint. Hogyan oldható meg személyes konzultáció helyett a könyvelés? Az online történő kapcsolattartás is egy lehetőség ügyfeleink számára. Több mint rugalmasan intézzükügyeit a könyvelői szolgáltatás által, hiszen kérésére akár még el is megyünk az aktuális jelenléti ívért, egyéb iratokért, mindig pontosan intézzük könyvelését. Elkészítjük a járulékok és adó utalási listát a vállalkozás teljes létszámára tekintettel, munkaviszony megszűnése esetén pedig a szükséges elszámolásokat, további igazolásokat. Hasznos információkkal segítjük vállalkozását, hogy a bérszámfejtés hatására a munkabér pénzügyi terhe a lehető leggazdaságosabb legyen. Kedvező árak, költségcsökkentés a szolgáltatás után: a bérszámfejtés kiszervezés gazdaságos, ami azért is előny, mert olcsóbb mint saját állományban bérszámfejtő kollégát fenntartani cégen belül. A bérszámfejtő cég tevékenységéről számlát ad, amely a megrendelő vállalkozás éves adó alapját csökkenti tovább. Cégünk a szolgáltatások során legmodernebb ügyviteli rendszereket használja bérszámfejtéshez, ezzel is biztosítja a gyors és pontos ügyintézést!

  A könyvelő nélkülözhetetlen egy vállalkozás életében! A könyvelő a törvény előírásának megfelelően intézi a gazdasági társaság adó, áfa és számla ügyeit.

  Vállalkozás – könyvelés sűrűn előforduló kérdések:

  • Milyen vállalkozás forma lenne számomra a megfelelő?

  • Egyéni vállalkozás, vagy Kft. lenne a jobb vállalkozás forma?

  • Mikor és hogy kell egy vállalkozást elindítani?

  • Milyen változások lesznek 2021-től a KATAnál és ez mit jelent a gyakorlatban?

  • Egyéni vállalkozás indítása másodállásban?

  • Mennyi az egyéni vállalkozás költsége?

  • Mik a vállalkozás indítás feltételei?

  • Ki lehet egyéni vállalkozó?

  • Kata adózás hogy történik?

  • Mik a Kft. alapítás feltételei?

  • Mi a hátránya az egyszemélyes Kft.-nek?

  könyvelő iroda

  Együtt sikeres lesz a vállalkozás!

  Mikor válik szükségszerűvé a könyvelő iroda váltás?

  Amennyiben elégedett a könyvelőjével, akkor biztos, hogy meg sem fordul a fejében a könyvelő cége cseréje. Ellenben ha már a könyvelő cég nem tudja ellátni feladatát, akkor nem szabad sokáig várni a váltással. Könyvelő cég váltásakor nagyon körültekintően kell eljárni, hiszen a könyvelők bizalmas információkat kezelnek. Könyvelő cégekből viszonylag nagynak mondható a kínálat, de a legtöbb cég szakosodott vállalkozó típusokra, vagy már maximálisan tele van megbízásokkal, így már nem tud új vállalkozás könyvelést elvállalni.

  Mik lehetnek az okai egy könyvelő váltásnak?

  Sok esetben egyszerűbb a könyvelő váltáshoz vezető ok, mint azt gondolnánk. A legegyszerűbb ok, hogy a könyvelő iroda felfüggeszti tevékenységét, mert pl. nyugdíjba megy a főkönyvelő. Persze lehet az is ok, hogy az Ön vállalkozása akkorát fejlődött, hogy a meglévő könyvelő cég az Ön cégének a fejlődésével nem tud lépést tartani. Előfordulhat, hogy válallkozása profilt vált, esetleg külföld felé irányúl tevékenysége, ez esetben az eddigi könvyelő iroda nem tudja ellátni már a feladatát. Egyszerűbb okok is könyvelő cég váltáshoz vezethetnek, ilyen pl. a lassú ügyintézés, a törvényeknek nem megfelelő munkavégzés, rugalmatlanság, nem megfelelő ügyfél kezelés…