Vállalkozás ötletek amit kevés pénzből el lehet indítani 2021-ben

A Siker mindenkiben benne van. Vállalkozás ötletek, hogy változtathass az életeden!

Lehet, hogy elvesztetted a munkádat, de az is lehet, hogy csak váltani szeretnél, szabadabb életre vágysz, vagy több pénzt szeretnél keresni, ezért kipróbálnád a vállalkozói életet. Vállalkozni lehet főállásban, de célszerű elkezdeni biztonságosan másodállásban.

Ha még nincs semmi vállalkozás ötleted, akkor ezt a cikket neked ajánljuk. Persze ha a felsorolt vállalkozások pont nem neked valóak, attól még elképzelhető, hogy a cikk olvasása közben jön meg a gondolatod, hogy mi az ami neked jó lehet.

Vállalkozás indítással kapcsolatban egyszerű helyzetben vannak azok a szakemberek (villanyszerelő, vízszerelő, kőműves, gépész…), akikre jelenleg is nagy a kereslet a piacon, persze Ők is indíthatnak a szakmájuktól eltérő vállalkozást, hiszen mindig érdemes előre gondolkozni. Egy vállalkozó életében a „többlábon” állás igen fontos!

Mi az, amire kereslet van, ami kicsi befektetésből működhet?

Ha megvan az ötlet, akkor ne hagyd ki a piackutatást se.

Mi ezeket a vállalkozás ötleteket ajánljuk:

 • szövegíró

 • saját blog indítás

 • virtuális asszisztens

 • webshop / dropshipping

 • influencer

 • tanítás

 • online tréning

 • közösségi oldal manager

 • személyi edző, fitneszoktató

 • hivatásos gamer, streamer

 1. Szövegíró:

Egy vállalkozás ötlet azoknak, akik szeretnek és tudnak is írni. Szöveges tartalomra nagyon sok helyen szükség van, ezért a szövegíró szakemberre nagy a kereslet. A szövegírás célja az értékesítés.

Írhatsz cikkeket, blogokat, posztokat, weblap szövegeket, reklám szövegeket.

Más célja van egy weboldal szövegének, mint egy Facebookra írt post-nak. A weboldal esetében jó ha tudod a SEO szabályokat is. Ilyen esetben kicsit képezned kell magadat.

Mennyit lehet keresni a szövegírással?

Egy blogcikk megírása 15 – 25e Ft között mozog, de nagy mértékben maghatározza a szöveg szakmaisága is az árat, éppen ezért nem ritka a 40 – 50e Ft-os ár se.

A szövegírás azon szolgáltatások közé tartozik, ahol mondhatni nincs költséged, vagy jelentéktelen úgy tudsz vállalkozni.

 1. Saját blog indítás

Ha van olyan téma amiben szakértő vagy, akkor máris adott a lehetőség egy blog indításához. A blog indítás nagyon kevés pénzből megvan, mert csak egy weblap névre, tárhelyre és egy WordPress oldalra van szükséged. A WP oldalt gyorsan megtudod tanulni, nem bonyolult.

A blog oldalakon a bevételt a reklámok jelentik, ehhez fel kell fejlesztened a blogodat tartalmakkal és olvasókkal.

 1. Virtuális asszisztens

Ez is egy népszerű vállalkozás ötlet. A Virtuális asszisztens adminisztrációs munkákat, irodai feladatokat, marketing jellegű feladatokat, ügyfélszolgálati feladatokat lát el, úgy hogy a saját idejét osztja be és a munkáját online végzi.

Olyan cégek számára optimális választás a virtuális asszisztens, ahol nem éri meg felvenni egy plusz embert, mert csak pár órányi munka van.

Befektetés a munkához egy számítógép, internet kapcsolat és telefon, ami valójában mindenkinek adott. Az átlagos kereseti lehetőség 3 – 5e Ft / óra, de természetesen a szolgáltatás mértékétől függően ez az összeg jóval magasabb is lehet.

 1. Webshop / dropshipping

Webshop indításához többféle lehetőséged van, lehet kész webshopot bérelni pl. Shoprenter , akár már havi pár ezer Ft-tól, de akár saját magadnak is elkészítheted a webshopod. A saját webshop elkészítéséhez persze némi tudás is kell, de manapság több jó tanfolyamon is elsajátíthatod azt. Ezeknek a tanfolyamoknak az ára 2 – 300e Ft.

Az online boltok évek óta hihetetlen növekedést mutatnak, ez alátámasztja hogy webshopot indíts.

Webshopot tudsz egyéb munkáid mellett is működtetni, pláne ha kiszervezel mindent.

Az e-kereskedelmben a dropshipping-modell megkönnyíti az életed. A dropshippinges vállalkozások kapcsolatba sem lépnek a termékkel, csupán értékesítik azt. A webáruház összegyűjti a vásárlók által leadott megrendeléseket, majd továbbítja azokat a gyártóknak, akik végül közvetlenül a vásárlóknak postázzák a terméket. A dropshipping forma nagy előnye, hogy nem muszáj raktárkészletet fenntartani és a kiszállítással járó feladatokkal se kell foglalkozni.

Vállalkozás ötletek

webáruház vállalkozás

A webshop-nál nem szabad megfeletkezni arról, hogy a webshop magától nem tud eladni, meg kell tanulni a webshophoz kapcsolódó marketinget is. A reklám hirdetések költségével pedig számolni kell.

INDÍTS VÁLLALKOZÁST!
Teljes ügyintézés rövid határidővel!
06 70 612 2303

 1. Influencer

Az Influencer szinte bárki lehet, aki nagy követőtábort tud építeni maga köré. Az ilyen embereken keresztül (vélemény vezér) szívesen hirdetnek a cégek. A közösségi oldalak könnyű elindulási lehetőséget biztosítanak az Influenszerkedéshez.

Csak egy jó telefonra, internet kapcsolatra van szükség és már kezdődhet is a követőtábor gyűjtése.

 1. Tanítás

Nagyon sok ember szeretné tudását fejleszteni, tanítsd Őket. Az internetnek köszönhetően, akár otthonról is végezhető munka, így akár a tanítványaid lehetnek az ország bármely pontján, vagy akár külföldön is.

Mit lehet tanítani? pl. angolt, weblap készítést, grafikai programokat…

Hátránya, hogy egy nap csak egy adott órát tudsz tanítani.

 1. Online tréning

Ez a vállalkozás típus alkalmas passzív jövedelem termelésére is. Az oktató anyagaid nagy részét csak egyszer kell felvenned. Az oktató anyagok megnézésére végtelen számú ember tud előfizetni.

Oktató anyagokat bármiről lehet készíteni pl. főzés, marketing, webshop készítés…

 1. Közösségi oldal manager

Ma már minden magára adó vállalkozásnak van Facebook és Instagram oldala. Az internet fejlődésével ez elengedhetetlen, sőt bűn ha nincs, mert nagyon értékes vevőszerző felületekről van szó. Ezen oldalak kezelésére viszont már sok esetben nem jut idő, vagy nem is szeretne foglalkozni vele a cégek többsége, ezért ez is egy kiváló vállalkozás lehetőség.

Viszonylag kicsi befektetés szükséges a vállalkozás elindításához.

Bizonyos szinten hátránya a vállalkozásnak, hogy folyamatos tanulást igényel, mert az online felületek folyamatosan változnak.

 1. Személyi edző, fitneszoktató

Egyre több ember tartja fontosnak az egészségét, ezért megnőtt az igény a személyi edzőkre és a fitneszoktatókra.

Ha egyébként is a sport az életed, akkor ez a vállalkozás forma kézenfekvő számodra.

 1. Hivatásos gamer, streamer

Megint az internet fejlődésének köszönhető, viszonylag újkeletű vállalkozás forma a gamer / streamer. Ehhez a vállalkozáshoz elég egy népszerű játtékkal játszani és azt kommentelve közzétenni a youtube-on. pl. a saját gyerekünk is előszeretettel néz ilyen felvételeket, így Ő is alátámasztja ezek népszerűségét.

Ha amúgy is szeretsz játszani, akkor ez egy tuti vállalkozás a számodra, arról nem is beszélve, hogy akár több milliós is lehet a havi bevételed.

Ha egy vállalat alkalmazottja vagy és másodállásban kezdesz vállalkozni, akkor az számodra kedvező adózást jelent! Vedd fel könyvelő cégünkkel a kapcsolatot, hogy minden adózással kapcsolatos dolgot átbeszélhessünk!

A vállalkozói szemlélet tanulható, de vállalkozni nem mindenkinek szabad. Az igazi vállalkozó több kudarc után is feláll és addig próbálkozik amíg sikeres nem lesz.

A felsorolt vállalkozás ötletek közül van aki sikerre tud vinni egyet, míg a másik embernek nem sikerül ugyan az, ezért a személyiségednek megfelelő vállalkozást válaszd.

Üzleti tervet minden esetben ajánlott készíteni mielőtt belekezdenél a vállalkozásba.

Gazdagodj boldogan, csináld amit szeretsz!